Praktické tipy

ISMN, ISBN a ISSN kódy potrebujú správnu grafiku

Žiadny EAN kód nie je rovnaký. Existujú rôzne druhy EAN kódov pre rôzne typy tovaru. Chcete vydávať a predávať hudobniny, knihy alebo časopisy?

Kde získate potrebné čísla?

Ak budete vydávať a predávať napríklad knihy, potrebujete tzv. ISBN kód, ktorý vydáva Národná knižnica SR. Tento kód musíte opatriť zodpovedajúcou grafickou podobou. Pre časopisy sa vydávajú ISSN kódy, ktoré generuje národná pobočka medzinárodnej organizácie International Standard Serial Number – International Centre.

ISSN kódy sa dodávajú v troch štandardných podobách:

  • Na každé číslo časopisu sa tlačí to isté číslo; 8-ciferné číslo ISSN sa prevedie na 13-miestne (na začiatok sa pridajú číslice 977, odpočíta sa kontrolná číslica a pridajú sa číslice 00, následne sa prepočíta kontrolná číslica).
  • Pre každé číslo časopisu budete mať samostatnú grafiku čiarového kódu (8-miestne číslo je prevedené na 13-miestne a nakoniec sa pridá 00).
  • Môžete vytvoriť 15-miestne číslo; prevedie sa konverzia čísla ISSN a pridá sa 2-miestny doplnkový kód (doplnkový kód sa mení pre každé vydanie časopisu).

Aké služby môžete využiť?

Ak budete vydávať hudobniny, neobídete sa bez ISMN čísla a grafiky. Toto číslo prideľuje Národná agentúra ISMN SR, ktorá je súčasťou Národnej knižnice SR. Ak nemáte skúsenosti s tvorbou grafiky ISMN, ISBN ani ISSN kódov, je dobré túto činnosť prenechať odborníkom, napríklad zo spoločnosti Barcodes.sk, ktorá sa špecializuje na:

  • Grafiku ISMN, ISBN a ISSN kódov
  • Generátor QR kódov
  • Dynamické QR kódy
  • Test grafiky
  • Vytvorenie predajných kódov pre predaj na platforme eBay

Spoločnosť Barcodes.sk vám zaručuje, že vám dodá unikátne kódy za jednotnú cenu bez členských poplatkov. Zároveň vám bezplatne poskytne skúšobné číslo a spoľahnúť sa môžete aj na kompletný zákaznícky servis. Všetko, čo potrebujete o QR a EAN kódoch vedieť, sa dozviete na oficiálnych webových stránkach spoločnosti Barcodes.sk.

Leave a Comment