Praktické tipy

Recept: Ľahké cuketové placky s tuniakom a fetou

Cuketa je skvelý „vynález“ môžete z nej vyčarovať samé zaujímavé veci – polievku, pridať ju k zapekaným zemiakom, ugrilovať ju, spraviť si s ňou cestoviny alebo aj skvelé cuketové placky. Jar je ideálna na takéto jednoduché, svieže a zdravé jedlá. Recept, ktorý zvládne každý, kto vie zmiešať suroviny v jednej miske, urobiť z nich placky a zapnúť rúru. Ako na to?

shutterstock_120738385

Čo potrebujete

  • dve menšie/jednu väčšia cuketa
  • špaldovú múku prípadne inú alternatívu
  • syr feta
  • vajíčko
  • tuniaka v konzerve
  • drvené oregáno
  • cesnak
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • papier na pečenie

Ako na cuketové placky

  1. Cuketu si nahrubo nastrúhajte, posoľte a dobre premiešajte. Nechajte odstáť približne 10 minút, nech cuketa pustí šťavu a potom ju vyžmýkajte alebo vysušte čistou textilnou utierkou.
  2. Do misky pridajte najemno rozdrvenú fetu, nemusíte ju ani krájať, zbytočne by vám to zabralo veľa často. Jednoducho ju rozdrvte medzi prstami.
  3. Môžete pridať špaldovú múku, alebo skúste alternatívu – najemno pomeľte za hrsť mandlí alebo slnečnicových semienok. Skvelá náhrada za múku.
  4. Pridajte vajce, soľ, rozpučený cesnak, oregano a dôkladne premiešajte.
  5. Rúru predohrejte na 180°C, plech si vyložte papierom na pečenie a naň pokladajte vytvarované placky.
  6. Dajte plech do rúry a pečte približne 25 minút, potom placky otočte a pečte ďalších 20 minút.
  7. Predtým, ako sa do cuketových placiek pustíte, nechajte ich chvíľku vychladnúť. A čo k ním? Skvelé sú grécke tzatziky.

Leave a Comment