Nazbierali ste si túto skvelú dobrotku, ktorá rastie len raz za rok? Hľadáte najideálnejší spôsob uskladnenia tejto aromatickej zdravej rastlinky? Dva z nich vám prinášame.
Zamrazenie
Za azda najznámejší a najviac využívanejší spôsob uskladnenia medvedieho cesnaku považujeme jeho zamrazenie. Utrhnuté lístky umyjete a čo najskôr vysušíte. Následne dáte zamraziť. Ak necháte lístky príliš dlho umyté, začnú vám vädnúť. Takto podobne reagujú aj iné rastlinky. Môžme si spomenúť napríklad zdravú rukolu, ktorá by v kuchyni nemala chýbať.
Rozdeľte si medvedí cesnak na viaceré dávky. Po rozmrznutí bude chutný vo vývarovej polievke. Tepelná úprava by ho pripravila o všetky vitamíny, ktoré má.
Spravte si vynikajúce pesto
Originálne pesto sa skladá z listov bazalky, ktoré sú podrvené v mramorovej miske. Vy si však skúste spraviť chutné pesto z medvedieho cesnaku. Na prípravu potrebujete mixér, olivový olej, listy medvedieho cesnaku, citrón, parmezán a soľ. Do mixéra si najskôr dáte lístky medvedieho cesnaku s citrónovou šťavou a olivovým olejom. Pomixujete. Následne posolíte a pridáte parmezán, ktorý vami pripravené pesto zjemní. Všetky tieto prísady pridávajte do mixéra od oka. Riaďte sa podľa svojich chuťových pohárikov. Dobrú chuť!
Leave a Comment